OP:n toimitilauutisia

Pohjola Sairaalan kiinteistölle LEED Platina sertifiointi

12.2.2018

Pohjola Sairaalan kiinteistö (Koy Kuopion Isabella) on saavuttanut korkeimman Platina-tason luokituksen maailman tunnetuimmalla LEED-ympäristöluokitusjärjestelmällä.

OP Kiinteistösijoitus hyödyntää aktiivisesti LEED-luokitusjärjestelmää keskeisten uusien kiinteistöhankkeiden ympäristövastuullisuuden todentamiseksi, ja LEED-luokitus onkin saavutettu vuoden 2017 aikana myös muihin Pohjola Sairaalan toimitiloihin Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Kuopion Isabellan LEED-konsultoinnista ovat vastanneet yhteistyössä Sweco Talotekniikka ja Green Building Partners.

Korkeimman Platina-tason saavuttaminen vaatii erityistä omistautumista ympäristöasioiden huomiointiin sekä suunnittelussa että rakentamisessa. Kuopion Isabellassa kovaan tavoitteeseen on päästy kiinnittämällä huomiota etenkin energiatehokkaisiin taloteknisiin ratkaisuihin, kuten ilmanvaihdon tarpeenmukaiseen ohjaukseen ja energiatehokkaaseen LED-valaistukseen. Rakennus sijaitsee liikenteen solmukohdassa, jonne on hyvät yhteydet eri liikennevälineillä sekä useita palveluja lähiympäristössä. Laadukas sisäympäristö on saavutettu hyvällä ilmanvaihdolla sekä käyttämällä sisätiloissa vähäpäästöisiä pintamateriaaleja.

”Olemme ylpeitä kotimaisuudestamme ja olemme huomioineet yhteiskuntavastuumme myös hankinnoissa ja sairaalan varustamisessa. Me työntekijät koemme ylpeyttä siitä, että työllämme on merkitystä ihmisen lisäksi myös yhteiskunnalle ja ympäristöllemme”, toteaa Kuopion yksikönpäällikkö Johanna Huhta .

”Olemme todella iloisia että onnistuimme saamaan LEED Platina- tason kohteen Kuopioon yhteistyössä projektiorganisaatiomme kanssa. Tämä on jatkumoa tekemällemme työlle energiatehokkaiden ja ympäristöystävällisten kiinteistöjen eteen, unohtamatta käyttäjien vaateita ja tarpeita”, toteaa Kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki OP Kiinteistösijoituksesta.

”LEED- Platina- tason luokituksen saavuttaminen on hieno suoritus, johon on toistaiseksi Suomessa pystynyt vain kourallinen hankkeita. Tiukkojen vaatimusten saavuttaminen on edellyttänyt tiivistä yhteistyötä, sekä vahvaa omistautumista ja päättäväisyyttä ympäristövastuullisten teemojen korostamisessa eri osapuolten välillä”, kertoo Simo Skogberg Green Building Partnersilta.

Lisätiedot:

Matti Puromäki, 010 252 5085 tai matti.puromaki@op.fi
Simo Skogberg, +358 40 554 3579 tai simo.skogberg@gbp.fi