OP:n toimitilauutisia

Pohjola Sairaalan kiinteistöille LEED GOLD -tason ympäristösertifikaatteja

2.8.2017

Oulussa toukokuussa avatulle Pohjola Sairaalan kiinteistölle, Kiinteistö Oy Oulun Kiilakivelle, sekä Tampereella Kiinteistö Oy Koskitammessa toimivalle Pohjola Sairaalalle on myönnetty LEED GOLD –tason ympäristöluokitus.
Pohjola Sairaala - Tampere

Kiinteistön korjaushankkeen yhteydessä aiemmin keväällä LEED -Gold tason ympäristöluokituksen saavutti myös Helsingin toimipiste Puutarhurinkujalla.

Pohjola Sairaaloiden rakennushankkeissa on huomioitu ympäristöystävällisyys ja pyritty vähentämään ympäristökuormitusta. Osa Oulun sairaalan energian tarpeesta saadaan katettua sairaalan katolle sijoitetun aurinkovoimalan avulla. Aurinkopaneelien energian tuotannon on arvioitu yltävän 55 000 kWp / vuodessa. Kaikki Pohjola Sairaalat käyttävät tuulisähköä toiminnassaan.

”Pohjola Sairaala vastuullisena toimijana haluaa edistää myös ympäristöasioita ja nämä sertifioinnit tukevat meidän vihreitä arvojamme” toteaa Helsingin sairaalan yksikön päällikkö Nina Vesaniemi.

”Teemme pitkäjänteisesti töitä kiinteistöjen elinkaaren aikaisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja nämä saavutetut ympäristösertifioinnit ovat tärkeä osoitus tehdystä työstä” kertoo Kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki OP Kiinteistösijoituksesta.

Sertifioinnin yhteistyökumppaneina ovat toimineet Oulun Kiilakiven ja Helsingin Puutarhurinkujan osalta Green Building Partners Oy ja Tampereen Koskitammen osalta Skanska. Kaikkia kohteita hallinnoi OP Kiinteistösijoitus Oy.


Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Nina Vesaniemi, Pohjola Sairaala, 040 753 7479

Kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki, OP Kiinteistösijoitus Oy, puh. 010 252 5085