OP:n toimitilauutisia

OP Kiinteistösijoitus Oy julkaisi vuoden 2017 ympäristöraporttinsa - Vastuullisuuden kehittämistä asuinrakennuksissa, päiväkodissa, sairaaloissa ja metsäkiinteistöissä

1.3.2018

OP Kiinteistösijoitus on tehnyt pitkäjänteistätyötä ympäristöasioiden kehittämiseksi jo useita vuosia. Nyt julkaistu raportti on neljäs ympäristöasioiden hallintaa kuvaava raportti, minkä avulla korostetaan ympäristöasioiden tärkeyttä ja kehitystä.

Tutustu raporttiin täältä OP Kiinteistösijoitus Ympäristöraportti 2017

Vastuulliset ratkaisut on otettu laajasti huomioon OP Kiinteistösijoituksen rakennushankkeissa. Vuoden 2017 aikana valmistui yli 20 uudis- ja peruskorjaushanketta, joissa työmaiden jätetietoja ja kierrätystä seurattiin entistä tarkemmin. Loppuvuodesta 2017 valmistunut päiväkotikiinteistö Espoossa lämpiää maalämmöllä ja sen kuluttama sähkö on tuotettu tuulivoimalla. Pohjola Sairaaloille on myönnetty kansainvälinen LEED ympäristösertifiointi ympäristötehokkaiden ratkaisujen ansiosta. 

Kulutuslukemien osalta kierrätys- ja hyötykäyttöaste on noussut edellisvuodesta. Vuoden 2017 aikana sähkön, lämmön ja veden ominaiskulutukset on saatu kokonaisuudessaan laskemaan. Työ jatkuu erityisesti vedenkäytön ominaiskulutuksen pienentämiseksi asuntokiinteistöissä.

Lisätietoa:

Matti Puromäki, kiinteistöpäällikkö
OP, Varallisuudenhoito, kiinteistösijoitukset
Puh. 040 8381 037
matti.puromaki@op.fi


OP Kiinteistösijoitus Oyn tehtävänä on asiakaslähtöisesti tuottaa asiakkailleen täyden palvelun kiinteistövarainhoidon palveluja sekä tuottaa OP Ryhmälle sen tarvitsemia kiinteistöalan asiantuntijapalveluita. Yhtiö hallinnoi n. 3,3 miljardin euron kiinteistösijoitus-varallisuutta koti- ja ulkomailla.