OP:n toimitilauutisia

OP Kiinteistösijoitus tavoittelee kiinteistökannalleen nollahiilipäästöjä vuoteen 2030 mennessä

16.12.2020

OP Kiinteistösijoitus on allekirjoittanut World Green Building Council -järjestön nollahiilisitoumuksen Net Zero Carbon Buildings, jonka allekirjoittajat tavoittelevat kiinteistöjen hiilineutraalia energiankäyttöä vuoteen 2030 mennessä.
OP Toimitilat Nollahiilipäästöt vuoteen 2020 mennessä

OP Kiinteistösijoitus on allekirjoittanut World Green Building Council -järjestön nollahiilisitoumuksen Net Zero Carbon Buildings, jonka allekirjoittajat tavoittelevat kiinteistöjen hiilineutraalia energiankäyttöä vuoteen 2030 mennessä. World Green Building Council julkaisee Pariisin ilmastosopimuksen 12. joulukuuta vietettävän 5-vuotispäivän kunniaksi uuden joukon kiinteistöalan toimijoita, jotka liittyvät sitoumukseen, ja OP Kiinteistösijoitus on yksi uusista allekirjoittajista. OP Kiinteistösijoitus on sitoumuksen kolmastoista allekirjoittaja Suomesta ja yhteensä allekirjoittajia on 128 ympäri maailman mukaan lukien uusimmat allekirjoittajat.


-Olemme iloisia liittyessämme Net Zero Carbon -sitoumukseen. Liittyminen on luonnollinen jatkumo pitkäaikaiselle työllemme kestävän kiinteistökannan eteen, jossa olemme erityisesti keskittyneet energiatehokkuuden kehittämiseen ja uusiutuvan energian investointeihin kohteissamme. Nämä toimenpiteet ovat myös käyttäjien eduksi, sanoo kiinteistöjen ylläpidosta vastaava kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki.


– OP:n sitoumuksen myötä Suomen seitsemän suurinta kiinteistön omistajaa, yhtä lukuun ottamatta, ovat julkisesti kertoneet tavoittelevansa hiilineutraalia energiankäyttöä vuoteen 2030 mennessä. Tämä on valtava harppaus eteenpäin ja vahva viesti tuleville vuosille markkinajohtajien halusta tehdä konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Nyt on meidän kaikkien aika tehdä osamme, jotta tähän kysyntään voidaan vastata, kannustaa Green Building Council Finlandin kehitysjohtaja Lauri Tähtinen sanoo.


OP Kiinteistösijoituksen hallinnoitava kiinteistösijoitusvarallisuus on noin 3,9 miljardia euroa ja yhtiö on Suomen viidenneksi*) suurin kiinteistösijoittaja. Nollahiilisitoumus koskee yhtiön suoraan hallinnoitavissa olevien kiinteistöjen energiankulutusta. OP Kiinteistösijoitus on vuonna 2020 uudelleenarvioinut ja kehittänyt kiinteistösijoitustoimintaansa koskevaa vastuullisuusohjelmaa. Lisäksi on rakennettu tiekartta hiilineutraaliuteen, joka tukee Net Zero Carbon -sitoumuksen tavoitetta. Suurena toimijana alalla yhtiöllä ja sen henkilöstöllä on laaja verkosto ja tekee aktiivisesti yhteistyötä rakennusliikkeiden kanssa ympäristövaikutusten pienentämiseksi.


-Käymme jatkuvaa vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa eri kehitysmahdollisuuksista ja toivomme, että voimme innostaa myös muita alan toimijoita sitoutumaan nollahiilipäästötavoitteeseen, sanoo Puromäki.


*) KTI:n markkinakatsaus kevät 2020
Lue lisää
WorldGBC lehdistötiedote 11.12.2020: WorldGBC announces 18 new signatories to the Net Zero Carbon Buildings Commitment


Lisätiedot
Matti Puromäki, kiinteistöpäällikkö, OP Kiinteistösijoitus Oy, 010 252 5085, etunimi.sukunimi@op.fi