OP:n toimitilauutisia

Kauppakeskus Niitylle on myönnetty LEED GOLD -tason ympäristöluokitus

2.8.2017

Espoon Niittykumpuun avatulle Kauppakeskus Niitylle on myönnetty LEED GOLD -tason ympäristöluokitus. Niitty edustaa modernia kauppakeskussuunnittelua, jossa ympäristötietoisuus ja kestävät arvot ovat olleet keskeisiä teemoja suunnittelussa ja rakentamisessa.
Kauppakeskus Niitty sisäkuva

LEED-sertifikaatin eri ympäristönäkökulmat on jaettu konkreettisiin vaatimuksiin. Sertifioinnin saadakseen Kauppakeskus Niityn tuli täyttää vaatimukset, jotka liittyvät muun muassa energia- ja materiaalitehokkuuteen, vedenkäyttöön sekä sisäolosuhteisiin. Ympäristötietoisesti ja kestävästi toteutetut ratkaisut vähentävät myös ylläpidosta syntyviä kustannuksia.

”Kauppakeskus Niityn vahvuuksia LEED-luokituksessa ovat keskeinen sijainti hyvien kulkuyhteyksien äärellä erityisesti tulevan Länsimetron ja kattavan pyöräilyverkoston ansiosta, sekä erinomainen energian- ja vedenkäytön tehokkuus”, kertoo hankkeen LEED-asiantuntijana toiminut Simo Skogberg Green Building Partnersilta.

”Olemme iloisia, että saamme kiinteistöportfolioomme uuden sertifioidun kohteen, joka on linjassa ympäristö- ja energiavaatimustemme kanssa. Tämä antaa niin vuokralaisillemme kuin omistajalle hyvän lähtökohdan kiinteistön tulevaisuudelle ja kehittämiselle”, toteaa Kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki OP Kiinteistösijoituksesta.


Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki, OP Kiinteistösijoitus Oy, puh. 010 252 5085

Simo Skogberg, Green Building Partners Oy, puh. +358 40 554 3579