OP:n toimitilauutisia

Sijoittajauutinen

4.1.2016

OP-Vuokratuotto –erikoissijoitusrahasto on ostanut VR-Yhtymä Oy:ltä Helsingin ydinkeskustassa rautatieaseman vieressä sijaitsevan arvokiinteistön, joka tunnetaan laajalti siinä toimivasta Vltava-nimisestä ravintolasta. Kauppa toteutettiin kiinteistökauppana.

- Nyt ostettu kiinteistö on rakennettu 1900-luvun alussa ja se on yksi Helsingin maamerkeistä. Historiaa huokuva rakennus on kokonaisuudessaan vuokrattu HOK-Elanto Liiketoiminta Oy:lle vuoteen 2030 asti ulottuvalla vuokrasopimuksella, kertoo Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:n toimitusjohtaja Markku Mäkiaho.

Elielinaukio 2:ssa sijaitseva rakennus sisältää hieman yli 1000 m2 vuokrattavaa liiketilaa.

- Nyt toteutettu kauppa täydentää erinomaisesti OP-Vuokratuoton strategian mukaista kiinteistöallokaatiota. Kohteen erinomainen sijainti ja pitkä vuokrasopimus luovat hyvät edellytykset pitkäaikaiselle omistajuudellle, jatkaa OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahaston salkunhoitaja Antero Tenhunen.

- Ravintola Vltavan kiinteistön myynti on osa VR Groupin pitkäjänteistä strategiaa, jossa ei-strategisia kiinteistöjä hyödynnetään konsernin poikkeuksellisen suurten kalustoinvestointien rahoittamiseksi, perustelee VR Groupin kiinteistöjohtaja Ari Mäkinen.”


Lisätietoja

Toimitusjohtaja Markku Mäkiaho, puh. 010 252 7272 Pohjola Kiinteistösijoitus Oy

Salkunhoitaja Antero Tenhunen, puh. 010 252 2263 Pohjola Kiinteistösijoitus Oy

Kiinteistöjohtaja Ari Mäkinen, puh. 040 8620 577 VR-Yhtymä Oy

OP-Vuokratuotto on erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa pääasiassa asuntoihin, toimitiloihin ja asuntojen rakentamiseen Suomessa. Rahasto on tuottorahasto, joka jakaa vuosittain realisoituneesta tuloksestaan vähintään 75% osuudenomistajille. Rahasto-osuuksia voi merkitä neljä kertaa vuodessa. Minimimerkintä on 5.000 euroa. Rahastossa on yli 8.000 osuudenomistajaa. Rahaston sijoitustoiminnasta vastaa Pohjola Kiinteistösijoitus Oy.