OP:n toimitilauutisia

Ratinankaari sai LEED-ympäristösertifikaatin

4.3.2014

Tampereen Ratinassa sijaitsevalle Ratinankaaren toimisto- ja liikerakennukselle on myönnetty Gold-tason LEED-ympäristösertifikaatti. Vuonna 2013 valmistunut Ratinankaari on A-energialuokan toimistotalo.
OP Hatanpään valtatie 11

Energiatehokkuus on yksi korkean LEED-luokituksen saamiseen keskeisesti vaikuttanut tekijä. Se lisäksi merkittäviä seikkoja ovat mm. vedenkulutusta vähentävät vesikalusteet, ympäristöystävällisten energiaratkaisujen hyödyntäminen ja rakennuksen sijoittuminen monipuolisten joukkoliikenneyhteyksien välittömään läheisyyteen.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti arvostettu järjestelmä tehokkaiden rakennusten ja kestävän kehityksen periaatteella toimivan ympäristön sertifiointiin. Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kuudella eri kriteerillä. LEED-sertifiointi on merkki siitä, että rakennus on ympäristövastuullinen, kannattava ja tarjoaa terveellisen työskentely-ympäristön.

Ratinankaaren omistaa Real Estate Fund Finland III joka on Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoima kiinteistörahasto.